Whatsapp uveo opciju zbog koje će mnogi zaboraviti na Viber

Nakon par mjeseci testiranja u WhatsAppu su zaključili kako je nova opcija PiP poziva spremna i za korisnike stabilne verzije aplikacije. Nova opcija istodobno je stigla na uređaje s Android i iOS platformom.

Glavna prednost Picture-in-Picture poziva je u tome što ćete sada moći tijekom video poziva i odgovarati na ostale pristigle poruke bez bojazni da ćete video poziv staviti na čekanje, odnosno kako će isti biti pauziran dok ne završite s tipkanjem. Dodatni plus je što takav umanjeni zaslon možete i proizvoljno premještati po zaslonu.

No, kod verzije za Android postoji mala kvaka –PiP je podržan samo na uređajima koji imaju najnoviju verziju Androida – Oreo. Više sreće imaju korisnici iOS uređaja gdje PiP pozivi rade i na uvjetno rečeno, starom iOS-u 10.

Osim PiP poziva obje platforme su sada dobile i podršku za šarene statuse. Podsjetimo, riječ je o tekstualnim statusima kojima je moguće mijenjati font i boju pozadine, a koji nestaju nakon 24 sata.

Kako bi mogli koristiti PiP video pozive potrebno je imati stabilnu verziju aplikacije 2.17.322 na Android uređajima, odnosno 2.17.52 na iOS uređajima.

(Slobodna bosna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *