Umjesto mesa,samo gljive! – NIJE TRIK Želudac pun, a kilogrami se tope!

Ukoliko vam teško pada da probušite kašiku da biste izgubili višak kilograma, probajte ovu dijetu koja će vam promeniti život.

Da li ste znali da pečurke mogu da vam budu od velike pomoći prilikom mršavljenja? Mogu, itekako, budući da sadrže vlakna koje stvaraju osećaj sitosti, te nakon obroka nećete imati potrebu da grickate.

Pečurke su takođe pune proteina, pa su, baš zbog toga pravi saveznik svima koji žele da izgube višak kilograma. Kod nas se najviše konzumiraju šampinjoni, bukovača i vrganji, ali možete koristiti i druge vrste, samo ako su niskokalorične.

Sve što treba da uradite jeste da meso u svojoj ishrani zamenite pečurkama. Na ovaj način nećete se osećati gladno i iscrpljeno jer pečurke su pune vlakana i belančevina, a niskokalorične su. Takođe, bogat su izvor gvožđa, cinka i selen, piše Zadovoljna.hr.

Dijetu sa pečurkama treba držati pet nedelja. Treba da pazite da unosite 1.550 kalorija, u šta su uključene i pet porcija voća i povrća, kao i 0,5 litara mleka. Glavni fokus dijete jeste da zamenite jedan obrok sa mesom pečurkama, i to nekoliko puta nedeljno. Naprimer, piletinu u rižotu ili špagetama zamenite pečurkama. Napravite paštetu od nekoliko vrsti pečuraka i jedine umesto mesne paštete.

alo,rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *