Smršala 100 kg, a onda je počela dobijati prijetnje zbog toga!

Poznata plus size manekenka otkrila je kako dobija prijetnje smrću uz uobičajene uvrede nakon što je smršala.

Rosie Mercado poznata je kao malo punija manekenka, šminkerka slavnih i dizajnerka koja se proslavila nakon učestvovanja u emisiji “Tabu” i realitiyu “Zobljene djevojke“.

Međutim, uprkos slavi koju su joj donijele njene obline, Mercado je odlučila da smrša.

Nakon što je stjuardesa upozorila da je prevelika za sjedište u avionu i da mora kupiti još jednu kartu, poželjela je da smrša, piše “Novonovo“…

Majka troje djece iz Las Vegasa u tom trenutku je imala 186 kilograma, a onda je promijenila režim ishrane, počela je vježbati šest puta sedmično i podvrgla se zahvatu smanjivanja želuca.

Nakon nekog vremena izgubila je više od 100 kilograma i zadržala se na 78 kg.

Stalno primam prijeteće poruke. Obožavateljima se to nikako ne sviđa, pišu mi da skočim s mosta i da se ubijem jer sam smršala. Debelim aktivistima se nije svidjelo što javno pišem o gubitku kila i operaciji, oni misle da je to linija manjeg otpora”, rekla je Mercado.

Na Facebooku je objavila fotografije prije i poslije uz koje je između ostalog napisala:

Važno je imati mogućnost izbora koji je u skladu sa vrijednostima do kojih čovjek drži i koji proizlaze iz ljubavi prema sebi…”

Ona nije jedina koja je doživjela negativne komentare na račun mršanja. Nedavno se par manekenki za punije požalilo da doživljavaju vrijeđanja i prijetnje kad na društvenim mrežama objave fotografiju iz teretane.

haber.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *