NAJTUŽNIJA LJUBAVNA PRIČA IKAD: Udala se za ljubav svog života 12 sati pre nego što je umrla od raka

Ovo je jedna od najtužnijih priča o ljubavi i smrti, koja se retko viđa i na filmskom platnu, a kamoli u stvarnom životu. Život piše drame, a rak jezika, retka ali smrtonosna bolest, odnosi živote

Jedna mlada majka koja se duži vremenski period borila s rakom jezika, umrla je samo 12 sati nakon što se udala za ljubav svog života.

Ema Gilespi sklopila je bračni zavet sa svojim dragim, Majklom, u Lankasteru, 20. novembra ove godine u 11 sati ujutru, ali, nažalost, nepunih 12 sati kasnije, Ema je preminula, samo mesec dana pre svog 29-og rođendana.

Njena porodica sada pokušava da podigne svest o raku jezika, teškoj bolesti koja je odnela njihovu dragu Emu, a najtužniji je verovatno petogodišnji sin koji je ostao bez majke.

Ona je prošlog decembra prvi put primetila da nešto nije u redu, kada je otkrila da čir koji se pojavio na njenom jeziku ne prolazi.

– Nismo očekivali da je u pitanju nešto ozbiljno kada je prošlog decembra otišla po rezultate biopsije, ali ustanovili su rak jezika – rekla je kroz suze njena majka Debi.

Dvadesetosmogodišnjakinja je odlučila da se bori protiv ove teške bolesti i podvrgla se dvema operacijama, a tom prilikom joj je čak odstranjen deo jezika.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Ali, uprkos intenzivnoj radioterapiji, porodica je dobila poražavajuće vesti u julu ove godine, kad su saznali da je njena bolest neizlečiva.

– Radio terapija je brzo dala rezultate i rak je nestao, međutim, nakon četiri nedelje, koža na vratu je počela da joj otičePosle neophodne drenaže stanje se poboljšalo, ali kasnije se rak proširio na jetru, pluća i vrat – kaže njena majka.

Porodica je bila šokirana koliko je brzo bolest napredovala i savladala njihovu Emu, a nakon samo dve seanse hemoterapije, lekari su odustali od tretmana jer nije delovao.

Foto: Crystal Heis

Foto: Crystal Heis

Kada su u novembru saznali da možda neće preživeti više od 24 sata, zakazali su venčanje s njenim verenikom.

– Nismo mogli da verujemo šta se događa i pomerili smo venčanje koje je bilo zakazano za 28. na 20. novembar. Kupila sam joj venčanicu, ali nije htela da je obuče. Obukli smo je u nju za sahranu – kaže uplakana majka Debi.

Ema je bila nepušač i uprkos tome, obolela je od raka jezika, bolesti koja je jako retka, ali, kao što se pokazalo, opasna i smrtonosna.

(Telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *