Lijepe, guste i guste OBRVE – Prirodna sredstva za rast obrva

Da biste imali lijepe i guste obrve, kakve su ponovo moderne, možete da koristite jeftina prirodna sredstva koja će ubrzati rast dlaka, najviše različita ulja, gelove, mlijeko…

Obrve mogu mnogo da učine za kompletan izgled lica. Mogu da ga potpuno naruže ili da ga uljepšaju. Da biste imali lijepe i guste obrve, kakve su ponovo moderne, možete da koristite jeftina prirodna sredstva koja će ubrzati rast dlaka.

Ricinusovo ulje: Nanosite ga dvaput nedjeljno, prije odlaska na spavanje, tako što ćete ga umasirati u obrve. Ricinusovo ulje će nahraniti sam korijen dlake.

Maslinovo ulje: Mažite njime obrve svakodnevno i one ne samo da će brže rasti, već će i postati gušće.

Kokosovo ulje: Njime možete da masirate i kosu i obrve.

Aloe vera gel: Učiniće da obrve postanu gušće, a koža ispod njih mekša i sjajnija.

Mlijeko: Svaki put kada budete imali vremena, obrve premažite vaticom umočenom u mlijeko. Kako mlijeko gotovo uvijek imate kod kuće, ne bi trebalo da vam predstavlja problem da vam ovo preraste u rutinu.
Esencijalna ulja: Pomiješajte jednake količine (po kašičicu od svakog) ulja lavande, ruzmarina, majčine dušice, limuna i maslinovog ulja i tom mješavinom masirajte obrve svake noći, pred spavanje. Ista mješavina može da učini čudo i za rast kose.

Sok crnog luka: I svjež sok od crnog luka ima moć da obrve učini gušćim.

Jaje: Umutite jedno žumance i uz pomoć vatice nanosite ga na obrve. Ostavite da djeluje 15-20 minuta, pa isperite hladnom vodom. Jaje će pomoći da ojačaju folikule dlake.

Druga sredstva: Nedostatak vitamina jedan je od glavnih uzroka sporog rasta obrva, pa nastojte da jedete što više namirnica bogatih vitaminima ili da uzimate vitaminske i mineralne suplemente. Magnezijum, biotin, cink, sumpor i vitamin B6 najvažniji su za rast dlake.

(novosti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *