Konačno stigla promena koju tviteraši čekaju godinama

Twitter će promeniti ograničenje broja karaktera u tvitovima, pa će ubuduće poruke, umesto dosadašnjih 140 moći da sadrže 280 karaktera.

Ova “revolucionarna” promena će se, međutim, u početku odnositi samo za pojedine korisnike. U maloj grupi ljudi koja će dobiti priliku da testira ovu novinu naćiće se korisnici koji “tvituju” na engleskom, španskom i portugalskom jeziku.

twitter

Opcije bi u nekom trenutku trebalo da postane dostupna svima. I pored vremenskog ogrničenja, tokom test perioda, svi korisnici će moći da vide i da pročitaju “nove” duže tvitove.

Koosnivač Tvitera i izvršni direktor kompanije Džek Dorsi ranije je najavljivao da će ograničenje broja karaktera biti promenjeno. Iz te kompanije se nadaju da će korisnici oduševljeno prihvatiti novinu.Ranija odluka da tvitovi sadrže najviše 140 karaktera uvedna je zbog prilagođavanja SMS porukama. Pošto jedna SMS poruka sadrži 160 karaktera, osnivači Twittera su želeli da se tvitovi uklope u nju: 140 karaktera za tvit i 20 za korisničko ime.

Ono što utiče na dužinu tvita je i sama poruka kao i jezik na kome je napisana. Tako tvitovi na kineskom, japanskom ili korejskom mogu da prenesu duplo više informacija nego oni na engleskom ili španskom. Istraživanje te kompanije je pokazalo da je ograničenje karaktera ono što najviše frustrira ljude koji tvituju na engleskom.

Informacija o povećanju broja karaktera tvitova izazvala je oprečne komentare tviteraša.

buka.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.