”Jastučići” na bokovima više neće biti razlog za nervozu, jer ih se sada možete riješiti na ODLIČAN NAČIN!

Mnogo djevojaka se borI sa viškom kilograma, pogotovo u slučajevima kada su masti nagomilane u određenim dijelovima tijela, posebno stomak ili kukovi. Višak masnoće na bokovima izaziva nervozu kod muškaraca i kod žena, a mi ćemo spomenuti razloge za njihovu pojavu i onda ćemo pogledati načine da je se riješite brzo i lako.

Nepravilan raspored obroka

Jedan od glavnih razloga viška masnoće oko kukova je nepravilna podjela obroka. Dakle, vaš organizam počinje da funkcioniše na drugi način, npr. počinje čuvanje hrane, i tako, u slučaju da ne dobije hranu na vrijeme, može nastaviti normalno funkcionirati. Na ovaj način, jedan začarani krug počinje u vašem organizmu i čuva se hrana čak i kada nije potrebno što dovodi do viška masnoće oko područja bokova.

Rješenje: Rasporedite obroke. Trebate imati najmanje 3 obroka dnevno, a najmanje 5 manjih i redovno distribuirajte obroke u toku dana.

Masna hrana i prekomjerni unos ugljikohidrata

Naš organizam koristi masti i ugljikohidrate kao goriva. Glavno gorivo za organizam su ugljeni hidrati, tako da prekomjerni unos ugljikohidrata, organizam ne dodiruje nagomilane masti, ali koristi ugljikohidrate kao gorivo.

Rješenje: Napravite da organizam koristi masti kao gorivo za pravilno funkcioniranje organizma. To se može postići smanjenjem unosa ugljenih hidrata na najmanju moguću razinu. Zatim, organizam neće imati drugog izbora, već će morati koristiti nagomilane masti kao gorivo, koje su prisutne u “jastučićima” na bokovima.

pozivitno.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *