Evo zašto nikako ne smete da nosite gumicu za kosu na zglobu ruke!

Ukoliko imate dovoljno dugu kosu da je možete vezati onda sigurno imate rezervnu gumicu u torbi ili oko zgloba ruke

Ako nosite gumicu za kosu oko ruke imamo jednu lošu vest za vas – ta gumica za hitne slučajeve može ozbiljno da vam ugrozi zdravlje.

Jedna žena primljena je u bolnicu sa sepsom, trovanjem krvi, koje je dobila od šljokičave gumice za kosu. Odri Kop nosila je gumicu oko zgloba kada je primetila da joj on otiče. Prvo je pomsilila da je reč o ujedu pauka, ali kada je otok nastavio da se povećava i antibiotici nisu bili od pomoći, odlučila je da se javi u hitnu pomoć.

Printksin: Youtube/WLKY News Louisville

Doktori su joj tada rekli da ima tri različite infekcije koje je najverovatnije dobila od gumice za kosu i da je imala sreće što nije dobila sepsu koja je mogla da joj ugrozi ozbiljno život.

Doktori su morali da naprave mali rez na njenom zglobu i dreniraju joj otok, piše Cosmopolitan.

-Na svu sreću primetila sam na vreme. Jednom kada dospe u vašu krv, ljudi padaju u komu, telo se gasi i može da bude mnogo gore-rekla je Odri.

Doktori su objasnili da bakterije sa gumice za kosu mogu lako da se prenesu u krvotok ukoliko se ona nosi na zglobu. Odri je odlučila da od sada nosi mekane gumice za kjosu, a ne one od grubih materijala i sa šljokicama, jer se one mnogo bolje čiste i izbegavaće da ih nosi oko zgloba.

telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.