”Bila sam slon u sobi”: Smršala 75 kilograma i sada izgleda FANTASTIČNO!

 

Makaroni sa sirom i burgeri bili su omiljena jela 42-godišnje Danyeil Dani Durrant koja priznaje da je nekada tri puta dnevno jela brzu hranu.

Prvu dijetu probala je kada je imala 10 godina.

Zajedno s mamom krenula je na dijetu koja se sastojala samo od povrtne supe, jednog krastavca i komadića sira koji bi jela tri puta dnevno.

Isprobala je sve – tablete, šejkove, injekcije, gladovanje. Svaki put kada bi držala dijetu smršala bi 20 do 30 kilograma, a kada bi prestala vratila bi svaki kilogram.

Nije izlazila van, provodila je dane ispred tv-a i jela čips. Plaćala je avionske karte za prvi razred jer nisam stala u sjedalo ekonomske klase. U restoranima je morala sjediti za posebnim stolom jer sam bila prevelika.

 

Poziv za ‘buđenje’ dobila je 2012. godine kada je otišla na rutinski pregled. Doktor joj je rekao da je količina holesterola u njezinoj krvi toliko velika da joj prijeti infarkt.

 

Imala je 180 kilograma kada je započela dijetu. Ključ uspjeha bio je novi način prehrane. Izbacila je brzu hranu sa i prebacila se na zdrave obroke sastavljene od voća, povrća, cjelovitih žitarica i proteina.

Učlanila se u teretanu i vježbala.

 

Kada je u rutinu uvela vježbanje, kilogrami su počeli nestajati, a ona nije mogla vjerovati. Unutar prvih godinu dana izgubila je 50 kilograma. Prošle godine dosegnula je željeni cilj i izgubila 75 kilograma.

Više ne nalazim sreću u brzoj hrani. Svako jutro ustajem spremna da živim život od kojeg sam se suzdržavala, rekla je ona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *