Beba umalo ostala bez prsta zbog “sitnice” koja se može desiti svima

Ako ste roditelj, vjerovatno ste već čuli za ovaj tip povrede beba zbog kojeg morate biti ekstremno oprezni. Naročito kad bebe još uvijek ne mogu da pričaju i otkriju šta im fali.

Kako bi podigla svijest o opasnosti čvorova od dlaka, Gemma Fraser, mama iz Škotske, okačila je na svoj Facebook profil nezgodu koja se dogodila njenoj kćerkici. Zbog dugačke dlake sa Gemmine glave, njena beba zamalo da izgubi prstić na nozi.

Dok joj je mijenjala pelenu, Gemma je primijetila da joj se jedan prstić na nozi naduo i poprimio skoro ljubičastu boju.

Prvo je mislila da njena kćerka ima alergijsku reakciju na nešto, ali kada je bolje pogledala, spazila je dlaku čvrsto obmotanu oko njenog prsta.

– Cijelog vikenda je bila nervozna i uplakana. Odmah sam se zapitala koliko dugo ta dlaka stoji oko njenog prsta i koliko je vremena trebalo da potpuno prekine cirkulaciju? – rekla je Gemma.

Pokušala je sama da skloni dlaku, ali bila je pretijesno vezana i njena kćerka Orla nije prestajala da plače. Zatim je pozvala Hitnu pomoć i njima je trebalo 45 minuta da malenim makazama iseku dlaku, dok je jadna Orla neutješno plakala.

Doktori su joj odmah prepisali antibiotik, ali je zbog otvorene rane i infekcije koja nije prestajala njen prstić danima bio natečen, tako da je morala hitno na operaciju. Hirurg je uklonio sve delove dlake u njenom prstu i godinu dana kasnije, rana je u potpunosti zacijelila.

Orla je imala puno sreće. Da njena mama nije na vrijeme uočila povredu, čvor dlake bi naneo trajnu štetu tako što bi u jednom momentu cirkulacija prestala i potencijalno dovela do toga da ona izgubi prst.

Zato je jako važno da sve majke vide ove slike i pročitaju Gemminu priču kako bi bile svjesne rizika koji nosi jedna naizgled banalna dlaka.

IZVOR: Zena.Blic.rs

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.