Nekoliko saveta za jake butine, veću zadnjicu i tanak struk!

Sve je u službi ženske lepote. Tako se na jedno pitanje može dati više odgovora. Svaki stručnjak gleda iz svog ugla, pa pročitajte kako je izgledao naš današnji pogled.

Jedna naša čitateljka poslala je pitanje u vezi sa modom, a mi smo našeg fitnes trenera Milana Zarića pitali šta bi on iz svog ugla mogao da joj napiše. Koji su to saveti koji bi njoj (i mnogim drugim) mogli da pomognu.

Pitanje čitateljke glasi: Visoka sam 166 cm, imam 53 kg, na neki način to je idealno. Međutim, imam jače butine i zadnjicu u odnosu na gornji deo tj. grudi koje su veoma male. Imam izražen struk.

Na koji način vizualno da izdužim i istanjim noge i figuru i šta da kombinujem kako bi garderobom dobila sklad u figuri? Ili je možda bolje pitanje, kojevežbe treba da radim kako bih trajno rešila svoj problem?

Šta mi vi savetujete?

Personalni trener Milan Zarić problem je sagledao iz svog ugla, i evo šta on kaže:
Malo, moda, malo fitnes. Draga čitateljko, kako ste i sami rekli, problem koji imate je lokalnog karaktera pa ga tako treba i tretirati. Na samom početku je potrebno izmeriti obime nadkolenica i bokova kao i debljinu kožnih nabora čime ćemo dobiti jasnu sliku o tome da li problem pravi višak masti na kritičnim regijama ili je ipak problem previše hipertrofiran mišić. Od dobijenih rezultata zavisi metod treninga kao i način ishrane koji ceo proces treba da prati.

Ukratko, ako je povećan procenat masti, onda je put do cilja lakši i brže ćete doći do njega stići i to bi bio klasičan trening redukcije telesne mase.

Sa druge strane, ako se ispostavi da je procenat masti u normalnim granicama, onda problem pravi mišić kojem moramo smanjiti poprečni presek odnosno obim. Ishrana se razlikuje u količini unosa proteina kao i intervalima obroka.

Što se tiče saveta sa vizuelno izdužavanje nogu, mislim da je visoka štikla odličan izbor.

llepotaizdravlje,rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *