Prodali ste svoju vjeru, a mi je kupili od vas

Nakon što je pokupila potrebne namirnice u supermarketu, u jednom od francuskih gradova, sestra sa nikabom je stala u red na kasi da plati. Nakon nekoliko trenutaka došla je na red na kasi. Radnica za kasom je bila mlada muslimanka, arapkinja, koja nije imala hidžab na sebi.

 

Počela je da jednu po jednu namirnicu sestre pod nikabom skenira, te nakon izvjesnog vremena, sa arogancijom u pogledu, obrati se sestri sa nikabom:

Imamo mnogo problema u ovoj državi i jedan od njih je tvoj nikab! Mi smo useljenici u ovoj državi, i mi ostali moramo ispaštati radi takvih kao ti. Ako želiš da praktikuješ svoju vjeru i nosiš nikab, onda idi u svoju arapsku zemlju i tamo radi šta god želiš!

Sestra sa nikabom je stala sa stavljanjem namirnica u vrećicu i podigla je svoj nikab. Djevojka za kasom je bila potpuno šokirana. Sestra sa nikabom, plavuša, sa plavim očima joj reče: “Ja sam francuskinja, a ne arapski imigrant. Ovo je moja zemlja i ovo je moj islam. Vi koji ste muslimani po rođenju i familijama ste prodali svoju vjeru, a mi smo je kupili od vas!”

 

http://www.n-um.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.