To se čekalo: Viber uvodi novinu koja će se svima svidjeti

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvijestiti sve njegove kontakte – što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za komunikaciju, uvodi novinu koja će korisnicima omogućiti da promijene svoj broj mobilnog telefona, kao i uređaj na kojem su prvobitno preuzeli aplikaciju, a bez gubitka podataka.

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji, a da mogu da zamijene broj, odnosno SIM karticu na istom uređaju. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj, i automatski pokrenuti meni za promjenu telefonskog broja. U nekoliko jednostavnih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele da promijene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će, istovjetno, morati samo da prvo prođu sve korake u meniju za promjenu broja telefona na njihovom starom uređaju – prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvijestiti sve njegove kontakte – što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima.

(Alo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *