Tijelo dvogodišnjaka je u potpunosti prekriveno crvenim tačkama. Ono što su doktori onda otkrili je grozno!

Teško je bilo pogledati dvogodišnjaka potpuno prekrivenog crvenim tačkama. Sam ljekar je odbio operirati dječaka jer se plašio posljedica i uvjeta pod kojima bi se operacija obavila.

Dva dana poslije crvene tačke su se inficirale, te ga je majka Sarah odvela u hitnu pomoć, kazavši da se stanje njenog sina pogoršava. Tamo su joj rekli da ovakav slučaj nije zabilježen što ju je dodatno uzrujalo.

Dječak je proveo pet dana u bolnici, podvrgnut brojim lijekovima, terapijama, antibioticima nakon čega se njegovo stanje stabilizovalo.

 

Vakcinisanje protiv vodenih kozica u Velikoj Britaniji nije obavezno, te stoga nije ni dostupno svoj djeci. Njegova majka kaže da je skupo platiti to vakcinisanje, ali da sada smatra da ono definitivno treba postati obavezno.

ako su u većini slučajeva vodene kozice bezopasne, nijedno pravilo nije bez izuzetka, stoga uvijek postoji rizik od ovakvih slučajevo zbog kojih je potrebno preventivno poduzeti odgovarajuće mjere, te ukazati svim porodicama na značaj vakcinisanja.

magazin.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.