OVO JE PRIČA O DVIJE JABUKE: RODITELJI, OVO OBAVEZNO POKAŽITE SVOJOJ DJECI!

Maltretiranje među vršnjacima sve je češće, a način na koji je to jedan učitelj objasnio oduševilo je cijeli svijet.

On je pomoću dvije identične jabuke napravio odličan primjer.

Na svom Facebook profilu je objasnio svoju demonstraciju, a njegova priča privukla je ogromnu pažnju cijelog svijeta.

On je za svoju priču iskoristio dvije jabuke, ali jednu jabuku je nekoliko puta ispustio i udario je. Kada ih je pokazao djeci na času, one su izgledale potpuno isto.

Djeca su opisivala ove jabuke i zaključila da su potpuno iste, obje su bile crvene, slične veličine i izgledale su dobro. Onda je učitelj uzeo jabuku i ispustio je opet na pod, pa je počeo da govori djeci zašto mu se ne sviđa ta jabuka.

Navodno smatrao je da je ta jabuka odvratna, i da je grozne boje i da joj je peteljka previše kratka.

– To sam im rekao da bi i oni mogli ispričati zašto im se ne sviđa ta jabuka. Djeca su je nazivala crvljivom, smrdljivom i ružnom, dok su drugu jabuku hvalili govorili da je ukusna i lijepa, napisao je učitelj u svom postu.

Nakon komentarisanja razred je opet zaključio da obje jabuke spolja izgledaju isto, ali kada je učitelj prepolovio jabuke, tada su počeli da shvataju poentu.

Jabuka koju su djeca hvalila bila je čista i sočna iznutra, dok je ona koju su vrijeđali bila gnjecava, tamna i izlomljena. To je djeci omogućilo da vizualizuju šta ružne riječi i maltretiranje mogu učiniti nekome.

Dovitljivi mladić istakao je koliko je bitno pokazati djeci kako grube riječi utiču na osjećanja drugih. Tako ih možemo naučiti da ne maltretiranju nekoga i da ga zaustave u svakom obliku.

(novo/Hayat/Foto:Ilustracija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *