OVO JE dijeta koja je transformisala ADELE! Uz pomoć nje izgubila je 30 kilograma i izgleda ODLIČNO!

Najpopularnija britanska pjevačica i miljenica publike, Adele, je uspjela svoju težinu dovesti pod kontrolu uz pomoć svog novog režima ishrane. Pete Geracimo, Adelin je dugogodišnji lični trener, i on je ljubitelj ovog režima jedenja, a istraživanja su potvrdila da ona zaista može pomoći regulirati metabolizam.

Ovu dijetu je dizajnirao par certificiranih nutricionista i zdravstvenih konsultanata čiji je fokus uvijek bio na zdravoj ishrani, a ne gubitku težine.

 

Njihova ishrana se zasniva na konzumiranju hrane bogate sirtuin aktivatorima. Sirtuini su vrsta proteina koji štite ćelije u našim tijelima od umiranja ili da postanu upaljene zbog bolesti, ali istraživanje je pokazalo da može pomoći regulirati metabolizam, povećati mišićnu masu i spaliti masti.

Među namirnicama najbogatijim ovim proteinom su: kelj, maslinovo ulje, tamna čokolada, zeleni čaj, crveno vino, jabuke, crveni luk, peršun, luk, borovnice i tako dalje.

Sama dijeta je prilično restriktivna. U prva tri dana dozvoljeni unos kalorija bi trebao biti 1000 kalorija, a naredna četiri dana vam je dozvoljeno 1.500 kalorija kroz dva obroka i dva frapea. Nakon početnih sedam dana možete jesti namirnice bogate sirtuinom u neograničenim količinama.

Nutricionisti ističu da ovo nije neka drastična dijeta za gubitak težine, ali zdrav režim ishrane svako treba usvojiti. Glavna svrha ovog režima je jačanje metabolizma i imunološkog sistema, kao i poboljšanje sveukupnog zdravlja.

 

pozivitno.info

 

1 thought on “OVO JE dijeta koja je transformisala ADELE! Uz pomoć nje izgubila je 30 kilograma i izgleda ODLIČNO!

 1. Veoma zahvalan autoru vrlo zanimljiv članak, podelio se na svom Facebook profilu I mojim
  pratiocima se dopalo. Vrlo jednostavan i jasan način izloženja informacije.
  Čekaću nove članke!.Odnedavno idem u teretanu, želim
  da počnem uzimati proteine za sticanje mišićne mase,
  evo našao sam nešto na internetu, može li me neko posavetovati šta je bolje izabrati od ovoga – sportske Pitanja blog (fitway.rs) ili možda posavetujete
  gde još da pogledam.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.