OVO će SIGURNO pomoći da 100% izgubite više od 50 kg!

Gubitak težine može biti izuzetno težak, pogotovo kada ne znate odakle da počnete. Ako trebate  izgubiti na težini evo male pomoći na početku. Ovdje je nekoliko savjeta kako započeti svoje putovanje!

  1. Spremite obuću

Ako ste ozbiljni oko gubljenja težine, pronalaženje udobne obuće je vrlo važno! Razmislite o kupovini obuće koja je za pola broja veća nego inače, naročito zbog naticanja nogu.

  1. Konsultacije sa ljekarom

Provjerite sa svojim ljekarom kako bi bili sigurni da je vaš plan mršavljenja zdrav i siguran za vas. Važno je slušati svoje tijelo. Znaci iscrpljivanja uključuju bol u prsima, bol koji se spušta niz ruke ili vrat i teške glavobolje. Nemojte biti obeshrabreni ako se ne možete pokrenuti na početku.

  1. Krenite polako

Pogurajte sebe, ali ne do tačke moguće ozljede. Ako je 10-ak minuta hoda sve što možete na početku, početi  tako, a kasnije polako povećavajte minutažu. Ovaj spor i stabilan tempo će dati tijelu priliku da se prilagodi i smanjiti rizik od ozljeda. Zapamtite, hodanje dovodi do trčanje, a trčanje do mršavljenja!

  1. Pratite svoj napredak

Ostati motiviran može biti teško, ali praćenje svog napretka može pomoći da vidite koliko daleko ste došli. To ne mora biti super detaljno. Nakon svakog treninga napišite koliko ste hodali i koliko vam je trebalo. Jednom kada počnete da vidite znakove poboljšanja, vaša motivacija će biti nezaustavljiva!

  1. Zabavite se!

Napravite trening playlistu punu vaših omiljenih pjesama i slušajte dok hodate, kupite šarene trening majice koje će učiniti da se osećate sjajno dok idete prema svom cilju, ili pronađite prijatelja da vježba s vama.

pozivitno.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.