Osjećate se naduto, imate SPORU PROBAVU i zatvor i želite smršati? Ovo je pravo rješenje

Prvo, ja ću spomenuti top namirnica i razloge koji pokreću nadutost.

Mliječni proizvodi mogu izazvati plinove i nadutost, tako pokušajte ograničiti količinu konzumiranja mlijeka, sira, jogurta, ili se prebaciti na pitko kokosovo, bademovo, sojino ili laneno mlijeko.

Brokula, kupus i šparoge su vrlo hranjiv, ali oni uzrokuju plin, zbog rafinoza, šećer koji se neprobavljeno dok ne dođe do debelog crijeva. Jedite ove povrće u umjerenim količinama.

Grah sadrži oligosaharida, šećer koji nije lako probavljiv od strane tijela. Možete potopiti grah prije nego što ih kuhanja kako bi se uklonili neki od njihovih šećera.

Jabuke i kruške su voće koje je bogat izvor topivih vlakana. Oni ne mogu tolerirati pomoću osjetljivih želudaca, ali to ne znači da ovo voće treba u potpunosti izbjeći.

Gazirana pića, kao što su soda i pivo oslobađanje ugljičnog dioksida, koji izaziva nadutost.

Komorač
Komorač i komorač sjemena funkcioniraju  kao grčevi agenti u debelo crijevo i su izvrsni za smanjenje nadutost i plinove. Koristeći ovaj lijek, postaju  glatki mišići probavnog trakta i  postaju opušteni, potičući protok žuči i smanjenju bolove izazvani probavom.

Jabučni ocat i limun
Ako vaš želudac je otečen, uzeti  jabučni ocat ili limun. Na taj način probavni sokovi će se stimulirati i tijelo će probaviti hranjive tvari bolje. Razrijediti 1-2 žličice octa od jabuka jabukovača u čašu vode, ili istisnuti 1 / 2-1 sok od limuna u litru vode i popijte

pozivitno.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *