NEVJEROVATNA TRANSFORMACIJA: Ona je probala vojničku dijetu i smršala 50 kg

Prjeterivanje u brzoj hrani uzelo je svoj danak pa je u jednom trenutku vaga pokazala da Taltija ima 110 kilograma. Odlučila je dovesti svoje tijelo u red, a kako bi to postigla prebacila se na veoma strogu vojničku dijetu, piše “Mirror“…

Program kojeg se pridržavala navodno je osmislila američka vojska kako bi pomogla vojnicima da u kratkom periodu izgube velik broj kilograma. Prema njemu, tri dana se jede samo niskokalorična hrana, dok se četiri dana zdravo hrani.

Taltija je s dijetom započela u maju prošle godine, a za godinu dana izgubila 45 kilograma.

“Uvijek sam bila krupna, ali nikad nisam bila nesretna. Obožavala sam pizzu i jela sam je skoro svake večeri, a naručivala sam po dvije kako ne bih plaćala dostavu. Unosila sam preko 4.000 kalorija dnevno i stvari su izmakle kontroli”, ispričala je.

Osim pizze i čipsa, jela i različite grickalice, a njene navike su toliko izmakle kontroli da nije jela ništa kuhano.

“Ne vozim, živim sama i uvijek sam si naručivala hranu jer mi je bilo lakše. Prijateljica me na poslu nagovarala da probam dijetu s njom pa sam pristala. Iako je bila veoma stroga, vidjela sam rezultate nakon mjesec dana i to je bio poticaj koji mi je trebao”, dodala je.

Dijeta je podrazumijevala plan ishrane s 800 do 1.000 kalorija dnevno tri dana i zdravu ishranu četiri dana. Iako ova dijeta nije dugoročno rješenje, bila je ono što je Taltiji trebalo. Sada uspjeva da kontroliše porcije koje jede, sama kuha svoju hranu i jede mnogo ribe i povrća. Za desert ponekad pojede bananu i sladoled, jer smatra da ne treba uskraćivati zadovoljstva. Do januara je vježbala kod kuće, a otada tri puta sedmično ide na treninge prije posla.

“Sad mogu nositi odjeću o kojoj sam prije mogla samo sanjati i osjećam se zdravije. Imam mnogo više samopouzdanja i ponosna sam na sebe”, zaključila je.

haber.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *