Nanesite parfem na ovom dijelu tijela, i mirisaćete CIJELI DAN!

Kako produžitii miris parfema pitanje je koje postavljaju mnoge žene.

Parfem je najbolje stavljati na mjesta na kojima osjetimo puls, odnosno na kojima su vene bliže koži, zato jer temperatura tijela na tim mjestima pojačava miris parfema.

Ali, bez obzira na sve, do kraja dana miris može nestati. Vratiti ga možete ponovnim nanošenjem parfema, ali postoji još bolji i jeftiniji način kako to postići. Naime, nanesete li parfem na pupak on će potrajati cijeli dan. Ovim trikom za produženjem mirisa parfema služe se i slavne dame poput Liv Tajler i Adrijana Lima, a tajna je u tome da se područje pupka jako zagrijava te se tako miris više širi.

Osim toga, zbog svog oblika pupak služi kao prirodni respirator za miris. Sve što je potrebno je nekoliko kapi parfema nanijeti na prste i zatim na pupak. Parfem nemojte trljati već samo njime lagano potapkajte pupak i pustite ga da se sam osuši. Naime, trljanjem parfem mijenja svoj miris, odnosno gornje note parfema, koje osjetite čim nanesete parfem, puno brže ispare.

S obzirom da pupak, kada su temperature vazduha niže, pokrivamo odjećom, to mjesto na tijelu još će se više zagrijavati i tako još intenzivnije emitovati miris parfema.

http://kolektiv.me/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *