Najbolja dijeta za skidanje sala sa stomaka

Činjenica je da nije moguće da izgubite višak sala sa stomaka, bez smanjenja procenta ukupne tjelesne masti.

Opsežna istraživanja su pokazala da ono što je najbolje za brzo skidanje sala sa stomaka je kombinacija uravnotežene ishrane i specifičnih vježbi

Zavisno od količine sala na stomaku zavisi da li brza dijeta može pomoći i da li uopšte može biti najbolja stvar za rješenje ovog problema.

Naravno sve ovo zavisi od toga koliko sala imate na stomaku. Mnoge d.evojke žele da skinu salo sa stomaka koje gotovo i nepostoji, dok drugi ljudi a naročito muškarci imaju ozbiljan problem sa velikim stomakom.

Najbolja brza dijeta za skidanje sala sa stomaka je nezamisliva bez tjelesnih vježbi, pri tom morate svakodnevno da radite trbušnjake i vježbe za kompletno mršanje. Mnogi muškarci imaju samo salo na stomaku, ali bez vježbi za cijelo tijelo samo salo na stomaku se neće skinuti.

PRIMJER JELOVNIKA
Doručak: šolja muslija prelivenog mlijekom
Užina: suhi bademi, orasi, lješnici do 50 gr.
Ručak: Za ručak možete da pojedete mesa koliko god želite i to ribu, piletinu bez kožice, teletinu, jagnjetinu

Mesne prerađevine izbjegavajte. Dozvoljen je komad integralnog ili ražanog hljeba. Meso možete pripremati na bilo koji način, izbjegavajte svakodnevno prženje.
Užina: jedna jabuka, kruška, breskva, šaka jagoda, malina, banane izbjegavajte
Večera:

bistra supa od povrća bez tjestenine, sardina ili tuna sa ocijeđenim uljem, komad integralnog hljeba. Može i supa od povrća bez tjestenine, čaša jogurta, komad integralnog hljeba ili supa od povrća bez tjestenine, dva tvrdo kuhana jaja, paradajz.
Zbog fizičkih vježbi i monotone ishrane pijte vitaminsko-mineralne tablete.

EKSTRA SAVJETI
Nikada ne večerajte bar tri sata pred odlazak u krevet.
Ne jedite slatkiše i grickalice.
Ne pijte pivo,gazirana pića i zašećerene voćne sokove.
Ne jedite bijeli hljeb.
Skidanje sala sa stomaka nemože biti baš brzo ali ako redovno vježbate i hranite se pravilno možete imati odlične rezultate.

(24sata.info)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *