Bodifleks – novo telo za 15 minuta dnevno. Kako smršati uz Bodifleks.

Da bismo izgledali dobro, spremni smo na različite dijete, fitnes vežbe, različita sredstva za mršavljenje, ponekad rizična po zdravlje, kao i posete skupim salonima lepote. Ali, sve to daje kratkoročni efekat, brzo dosađuje i pustoši porodični budžet.

Postoji jednostavan način da se izbegnu sve ove muke i zove se – Bodifleks (Bodyflex).Za samo 15 minuta dnevno za dve nedelje vežbanja, možete oslabiti i izgubiti 15 cantimetara u obimu struka, kukova i butina.

Jedna od najefikasnijih i svetski priznatih vežbi je sistem disajnih vežbi Bodifleks. Ovaj neobičan program mršavljenja stvorila je 53-godišnja Amerikanka Greer Childers, koja je posle rađanja troje dece uspela da povrati željeni broj 44, umesto omraženog 56-og.

Radeći vežbe Bodifleks, 15 minuta dnevno, moći ćete:

– smanjiti težinu i broj vaše garderobe, bez dijeta i iscrpljujućih vežbi
– učiniti vaše telo elastičnijim
– smanjiti apetit
– ubrzati metabolizam, poboljšati cirkulaciju krvi, ojačati limfotok
– ciljano izvršiti korekciju problematičnih zona
– rešiti se celulita
– podmladiti i zategnutu kožu lica i tela
– povećati nivo energije i raspoloženja
– poboljšati rad digestivnog trakta, osloboditi se opstipacije
– vratiti svoje telo u normalu posle trudnoće (u ovam periodu prirodnog ubrzanja metabolizma u organizmu dojilje rezultati se postižu veoma brzo)
– normalizovati menstrualni ciklus, osloboditi se PMS sindroma i bolnih menstruacija, usporiti vreme nastanka menopauze
– očistiti organizam od toksina
– ostaviti pušenje, izbegavajući psihološki stres i sindrom dobijanja suvišnih kilograma

Po kom principu radi Bodifleks?

Sistem po kojem su zasnovane disajne vežbe Bodifleks je jednostavan: kiseonik crpi masti istovremeno tonizira misićno tkivo, aktivira limfotok i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast – je „gorivo“, a kiseonik – je njegov sagorevač. Kompleks disajnih vežbi Bodifleks zasnovan je na dubokom aerobnom disanju i jednostavnim fizičkim vežbama. Disanje po Bodifleksu obogaćuje krv kiseonikom, a fizičke vežbe pomažu aktivnom topljenju masti u određenim problematičnim zonama. Bodifleks je pogodan za ljude svih uzrasta, bez obzira na njihovu fizičku formu, jer ne zahteva veliko opterećenje i vremenski kratko traje (15-20 minuta).

Pravilno disanje tokom vežbi podstiče brzi gubitak težine, tako da pre nego sto počnete da radite vežbe, morate da se naučite pravilno disati u pet etapa: izdah- udah- izdah:

 • 1. Izdah. Oslobodite se vazduha iz pluća. Dok ispuštate vazduh, uvlačite stomak.
 • 2. Udah. Posle izdaha zatvorite usta i naglo udišite kroz nos, dok ne osetite da za kiseonik više nema mesta u plućama. Radite ovo brzo. Ovakav udah ce biti malo bučan, to je normalno.
 • 3. Izdah. Kad ste napunili pluća vazduhom, pridignite glavu i naglo izdahnite sav vazduh. Radite sa dijafragmom. Ako radite ispravno, trebalo bi da zvuči kao reč „PAH. Ako osetite potrebu za kašljanjem, to je normalno. Takav izdah treba da se uvežba.
 • 4. Zadržavanje daha. Nakon toga, kad ste udahnuli sav vazduh, zadrzite dah na 8-10 sekundi. Za to vreme uvucite stomak, počevši od gore pa na dole, praveći takoreći talas. Ovo je lakše raditi kad je glava nagnuta na dole.
 • 5. Udah . Udahnite i opustite stomačne mišiće.

To izgleda ovako

Kada naučite pravilno disati, možete pristupiti vežbama. Ali, za početak izdvojte 3-4 dana po 5-10 minuta dnevno, ujutru, na prazan stomak za vežbe disanja.

Predstavljam vam osnovni 20-minutni  kompleks vežbi Bodyfleks. Trener Marina Korpan, 8 godina iskustva, koja je sa Bodifleksom izgubila 20 kilograma.

 

Pravila za dobre rezultate:

 • 1. Kod Bodifleksa najvažnije je – disanje. Ispravna tehnika disanja je ključ uspeha.
 • Prostorija u kojoj vežbate mora biti provetrena. Kad radite vežbe, prozor mora biti otvoren (zbog čistog vazduha koji ćete udisati).
 • 2. Odvojte vreme da naučite pravilno disanje, posle pristupite vežbama.
 • 3. Potrebno je neko vreme da naučite ispravno izvoditi vežbe uz disanje.
 • 4. Regularnost. Samo sistematske vežbe obezbeđuju određeno opterećenje misića i daju željeni rezultat.
 • 5. Obavezan preduslov – vežbanje na prazan stomak. Najbolje je u jutarnjim časovima, odmah nakon buđenja.
 • 6. Bez dijeta. Organizam za vreme vežbanja troši ogromnu količinu energije, koju je neophodno nadomestiti.
 • Smanjite količinu hrane i izbegavajte slatkiše. To će biti dovoljno.
 • 7. Ako ne vežbate redovno – kilogrami i obimi se vraćaju.

Kontraindikacije:
Ne smete raditi Bodifleks u sledećim slučajevima:

 • – teška kardiovaskularna oboljenja (srčana insuficijencija 3-4FK, plućna hipertenzija, aneurizma aorte)
 • – moždana aneurizma
 • – posle operacije kičme (mora proći najmanje godinu dana)
 • – implantanti u kičmi
 • – prisustvo akutnih inflamatornih i infektivnih bolesti
 • – tumor
 • – krvavljenje
 • – trudnoća

Sumirajući, može se reći da je Bodifleks univerzalna gimnastika koja podstiče gubitak suvišnih kilograma, poboljšava zdravlje i pogodna je za osobe svih uzrasta i životnog ritma. Sa Bodifleksom smanjenje obima se javlja za veoma kratko vreme.

Za samo dve nedelje vežbanja, 15 minuta dnevno, možete oslabiti i izgubiti 15 cantimetara u obimu struka, kukova i butina. Takođe, Bodifleks će vam pomoći da se rešite celulita i ostavite pušenje. Bodifleks je neprocenljiv – svi organi i sistemi u organizmu počinju da rade ispravno. I kao rezultat, postajete zdraviji, energičniji i mlađi!

Ovo su slike žena koje vežbaju Bodyfleks, DO i POSLE, preuzete sa ruskog sajta novoetelo.com.ua/otzyvy-rezultaty.html  gde možete pročitati njihova iskustva (pod uslovom da poznajete ruski jezik)

 

 

uspesnazena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *