Žena koja ima 51 godinu nije se nasmijala od svoje desete godine …razlog su bore

Tess Christian ima 51 godinu i nije se nasmijala 41 godinu. Razlog su bore. Smatra da je ostala mladolika jer se gotovo cijeloga života ne smije.

“Nemam bore i samu sebe sam trenirala da kontroliram facijalne mišiće. Svi pitaju jesam li ubrizgavala botoks, ali nisam i znam da je to zahvaljujući činjenici da se nisam smijala ili osmjehivala od kada sam bila tinejdžerica.

Moja posvećenost se isplatila, nemam niti jednu boru na licu. Da, želim izgledati mlado. Moja strategija je prirodnija od botoksa i učinkovitija od bilo koje skupe kreme ili tretmana.

Nisam nesretna.

Volim život.

Samo nemam potrebu to pokazivati hodajući naokolo s osmijehom na licu. Časne sestre bez trunke radosti nisu voljele kada se djeca smiju. Uvijek su mi govorile da izbrišem osmijeh, pa sam se počela zlobno smješkati. Nisam se nasmijala ni kada sam rodila kćer”, kaže Tess za Daily Mail,prenosi Net.

Dermatolog Nick Lowe kaže: “To može biti djelotvorna tehnika protiv starenja. Bore se pojavljuju zbog konstantnog ‘gužvanja’ mišića na licu tijekom smijanja, i to savija vezivno tkivo ispod kože.

 

Ukoliko se možete kontrolirati da izraze lica svedete na minimum, nećete imati puno bora. To znamo jer baš tako djeluje i botoks – smanjuje aktivnost mišića. Nedostatak smijeha jest opcija, ali je teško držati se toga, da ne govorim o tome da ćete dosaditi svom partneru i zbunjivat ćete svoju djecu.”

S druge strane, psihologinja Amanda Hills tvrdi da je smijeh ključ za naše mentalno zdravlje.
“Kada se smijete lučite endorfin, koji je poznat kao hormon sreće. Zbog njega se osjećate dobro. Što više to radite, osjećat ćete se sretnije, jer živčanim putevima svom mozgu poručujete da ste sretni, čak i ako niste. Nedostatak smijeha ima suprotan efekt. Mirno lice bez emocija neće dopustiti mozgu da pokupi ‘signal’ vaše sreće. I dok osmijeh privlači ljude, osobe koje izgledaju nesretno ih odbijaju, zbog čega ćete vjerojatno i biti nezadovoljni, čak i ako ste zapravo sretni”,kaže stručnjakinja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.