UBRZAVA MRŠAVLJENJE, SKIDA SALO: Jedite ovu namirnicu i PREPORODIĆETE SE

Nivo ukupne telesne masnoće smanjuje se za čak 56 odsto, a mršavljenje na području stomaka ubrzava se za 50 odsto.

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a prema sprovedenim istraživanjima, svakodnevna konzumacija badema ubrzava postupak mršavljenja za čak 62 odsto.

Jedna porcija od oko 23 badema je sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Naime, za gubitak masnoće na stomaku ključni su upravo proteini. Zato su bademi sjajan izbor, jer osim što sadrže proteine, obiluju i gotovo svimnutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća.

S druge strane, bademi se sporo razgrađuju pa ostavljaju dugotrajan osećaj sitosti, što će vas zaustaviti u posezanju za hranom koja je vašem organizmu nepotrebna. Bademi su i puni dijetalnih vlakana koja su neizostavna za pravilan rad sistema za varenje.

Takođe, naučnici su dokazali da bademi uspešno smanjuju indeks telesne mase, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a smanjuju i rizik od nastanka brojnih bolesti, na primer bolesti srca, rak debelog creva, dijabetes itd.

Ako ne jedete pravilno, vaš stomak neće da postane ravniji, zato pazite na vreme unosa hrane, pravilnu i zdravu ishranu i svakodnevno vežbanje. Kombinacija tih faktora dovešće vas do željene telesne težine i zdravog tela.

zena.tvbest.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *