Pretvorite svoje HORMONE u sredstvo za MRŠAVLJENJE! Evo kako to NAJLAKŠE uraditi!

Naše tjelesne funkcije su pod kontrolom hormona. Testosteron je muški hormon i estrogen je ženski hormon. Ovi hormoni igraju ključnu ulogu u kontroli tjelesnih funkcija.

Gubitak težine, stres i glad su pod kontrolom leptin hormona i inzulina kortizol. Kada govorimo o dijabetesu, često koristimo riječ inzulin. To određuje da li će šećer u krvi biti pohranjen kao masnoća ili se koristi za neposrednu energiju.

Kada jedete i šta jedete određuje nivo insulina. Inzulin se ne može apsorbovati ako konzumirate puno ugljenih hidrata. Trebalo bi svakako napraviti promjene u vašem načinu života, ako želite da imate normalnu razinu inzulina. Konzumiranje male porcije nemasnog mesa, vlakana iz žitarica i povrća svaka 2-3 sata su neke od promjena. Ne zaboravite da treba da eliminišete potrošnju prerađene hrane, bijeli šećer, bijelo brašno, bijela pasta.

Hormon gladi ili leptin je u vezi sa masnim tkivom i gojaznosti. Trebalo bi u potpunosti eliminirati slatke stvari, ako želite zadržati normalne razine leptina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *