Najbolja dijeta: Tajna formula žene koja je oslabila 20 kilograma!

Osluškujte svoje tijelo i unesite u život puno optimizma.

Kilogrami će onda naglo spadati!

 

Jamie Mendel je počela drži razne dijete već u svojoj 17. godini. Konstantno gladovanje i razmišljanje o hrani činili su je očajnom.

 

“Bila sam očajna”, priča Jamie danas, sa 20 kg manje. “Ne samo zbog svoje težine, nego zato što sam 10 godina provela potpuno opsjednuta mislima o hrani”, prisjeća se … “prejedao sam se i to sam skrivala od ljudi”, priznala je.

 

Tada je shvatila da je vrijeme za velike promjene. Odlučila je da više ne gubi vrijeme na borbu s kilogramima i da se ne zamara kilogramima ili dijetama. Umjesto toga, napokon će živjeti punim plućima, ne opterećujući se svojim izgledom. Upravo to dovelo ju je do gubitka kilograma, piše “Zadovoljna“.

 

Počela je intenzivno da se druži s prijateljima, da se viđa s momcima, nije više brojala kalorije. Potpuno je promijenila pogled na život i zahvaljujući tome prestala je da se prejeda, a kilogrami su počeli da se tope. Rezultat je bio sjajan – u dvije godine izgubila je 20 kilograma.

 

“Znate u čemu je stvar”, prepričava nam Jamie, “Moja težina nije mi bitna u ovom trenutku. Postala sam sretna kada sam imala 20 kilograma više.”

 

“Da, moje traperice su sada manje, ali kroz ovo putovanje shvatila sam da mogu biti sretna bez obzira na težinu”, govori nam i ponosno dodaje: “I upravo je to moja najveća pobjeda”.

 

Za sve žene koje se bore s kilogramima ima 3 savjeta:

 

1. Prekinite dijetu: ako ne gubite kilograme, to znači da ona za vas ne funkcionira. Počnite slušati svoje tijelo. Jedite kad ste gladni, prestanite jesti kada osjetite da ste siti i vjerujte da vaše tijelo zna kada je vrijeme za hranu.

 

2. Uredite svoj život: većina ljudi prejeda se zbog emocionalnih problema, jer od svog života ne dobivamo ono što nam treba. Obratite pažnju na to kako koristiti hranu u trenutcima kada niste gladni. Pruža li vam ona utjehu, uzbuđenje, ljubav? Osmislite život na način da u njega unijeti više tih osjećaja. Kada počnete osjećati ono što želite, tada se nećete okretati hrani da biste ispunili te potrebe.

 

3. Pomirite se sa svojim tijelom: teško je zavoljeti vlastito tijelo, za početak počnite ga poštujete i upoznajete. Tada ćete razviti prirodnu potrebu da se brinete za njega i da mu dajete hranjive obroke.

cure.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *