Doručak koji će vam pomoći da se riješite viška kilograma: Smršajte 10 kg za mjesec dana!

Doručak je najvažniji obrok u danu jer osigurava potrebnu energiju za ostatak dana, pa predvodnica dijete “Velikog doručka” Daniela Jakubowicz se doslovno zalaže za realizaciju izreke “Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah”

U svojoj knjizi “Dijeta velikog doručka” Jakubowicz tvrdi da će doručak od 600 do 850 kalorija prije 9 sati ujutro djelovati kao saveznik metabolizma, i drastično podstaći mršavljenje te uravnotežiti hormone i sagorjeti masne naslage.

“Obilan doručak zapaliće metabolizam, ali ključno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Pridržavate li se svih pravila dijete, za 30 dana možete smršati i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, pizzu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju”, kaže Jakubowicz.

Kod strožije verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko 600 kalorija, a za ručak i večeru do 300 kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

“Doručak je važno jesti već 15 minuta nakon ustajanja. Čak i oni koji ne osjećaju glad ujutro nakon dvije nedjelje će se prilagoditi i buditi gladni”, ističe Jakubowicz.

Šta se može jesti

Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu. Primjer doručka kojeg autorka ističe sastoji se od omleta s 3 bjelanca, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola muffina sa sirom, žitnih pahuljica s 200 ml mlijeka, smoothieja od jagode i čokoladnog kolača.

Iz dana u dan jedan se doručak treba sastojati od sedam porcija proteina među kojima su dvije porcije mliječnih proizvoda, dvije porcije ugljenihhidrata, dvije porcije masnoća i jedna porcija slatkog deserta.

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, jedna porcija voća. Večera se sastoji od tri porcije proteina, dvije porcije voća.

 

http://kolektiv.me/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *