Dijeta joj nije uspevala, a onda evo šta je uradila… i izgleda nikad bolje!

Svi znamo da, ukoliko želimo da smršamo, moramo da smanjimo unos kalorija i krenemo da vežbamo.

Ona je obrnula pristup i postigla fantastične rezultate!

 

Blogerka Medelin Đorđeta (27) iz Perta u Australiji  je godinama sebi obećavala da će preći na zdraviji način života, i konačno je to obećanje održala ove godine.

 

Pratila je plan ishrane koji je pronašla na internetu, a koji je predlagao intenzivne vežbe i dnevni unos od 800 kalorija.

 

Bila je ubeđena da je na pravom putu da konačno počne da živi zdravo, a zapravo nije shvatala da joj dijeta od 800 kalorija dnevno ne daje dovoljno makronutritijenata (ugljenih hidrata, proteina i masti), i da zbog toga ne može da dođe do tela iz svojih snova.

 

Kada sam dnevno unosila 800 kalorija, mislila sam da sam zdrava jer sam zaista i jela zdrave namirnice, ali gotovo da uopšte nisam unosila makronutritijente.

Iskoristila sam aplikaciju za unos namirnica kako bih videla šta tačno jedem, i ustanovila da unosim zapanjujuće malo proteina i ugljenih hidrata. Nekada sam sasvim lepo funkcionisala sa 800 kalorija, a sada mi treba najmanje 1.500 da big bila sita. Kako pored dijete i vežbanja nikako nisam uspevala da ostvarim željene rezultate, obratila sam se nutricionisti koji mi je rekao da moram da unosim 50 odsto više ugljenih hidrata. Prepala sam se i bila sam ubeđena da ću se ugojiti.

U početku sam jedva uspevala da pojedem sve što mi je nutricionista preporučio, pa bi mi ručak trajao i tri sata jer jednostavno nisam mogla da pojedem sve što mi je bilo na tanjiru.

Međutim, već druge nedelje počela sam da unosim i 1.600 kalorija dnevno. Osećam se i izgledam nikad bolje. Pretpostavljam da će deo mene uvek biti uveren da za mršavljenje moram da idem na dijetu, ali obožavam ovu novu ishranu. Sada mogu da kažem sebi “Medi, danas nisi dovoljno jela! Odmah da si pojela tri krompira”, i da zadovoljno sebe potapšem po leđima jer zapravo jedem zdravo.

 

Zato, ne gubite vreme na salate kada možete da jedete batat i banane po ceo dan. Jedite više i mršavite! To zaista uspeva – poručila je ova blogerka na Instagramu, a njen post podeljen je oko 15.000 puta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *