Dame, spremite se, ovo će vas oduševiti!

Kako bi imala lepu, negovanu i zategnutu kožu, više je ne trebate tretirati samo kremom spolja, već je možete podmladiti i iznutra. Britanski stručnjaci napravili su čokoladu protiv starenja, koja čak može i da “ispegla” bore

 

Koža mlađa i do 10 godina? Ovaj slatkiš poboljšava cirkulaciju i tako usporava nastanak bora. Istraživanja su pokazala da svakodnevni unos do 10 grama ove čokolade menja strukturu u raznim slojevima kože toliko da se postiže efekt pomlađivanja za 10 godina.
OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

 

Čokoladu, koju su nazvali estechoc, napravili su stručnjaci Sveučilišta Kembridž. Oni tvrde da samo jedna kockica od oko 7,5 grama sadrži toliko antioksidanasa koliko i file lososa s Aljaske.

 

Sadrži isto toliko polifenola, koji učinkovito pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, koliko ima u 100 grama crne čokolade. Ispitivanja su trajala četiri nedelje, a učesnici su svakoga dana morali da pojedu jednu kockicu estechoca. Dokazano je da im je čokolada koja sadrži nešto više kakaa poboljšala cirkulaciju i delovala preventivno na proces nastanka bora.

 

 “Klinička testiranja pokazala su da se upalni proces u koži smanjio, a tkivo obnovilo”, rekao je jedan od učesnika ovog istraživanja, dr Ivan Petaev.

“Učestvovali su 50-godišnjaci i 60-godišnjaci, a uvidom u kožne biomarkere utvrdili smo da im je koža nakon istraživanja vraćena na nivo kao kada su imali 20 ili 30 godina. Poboljšali smo fiziologiju kože, i istovremeno usporili starenje”.

 

Ipak, neki lekari su po pitanju ovog proizvoda veliki skeptici.

 

Sigurno je da čokolada sadrži neke supstance koje mogu uspešno pomoći u borbi protiv bolesti i starenja, ali ne smemo zaboraviti da konzumacija velike količine čokolade može dovesti do povećanja broja unesenih kalorija, a samim time i do debljine”, upozoravaju lekari Sveučilišta u Glasgowu.

“Zbog toga bi istraživači morali svoje tvrdnje potkrepiti dodatnim dokazima, koji će dati odgovore na još brojna pitanja i nedoumice”, naveli su.

 

Kocka čokolade, inače, sadrži samo 38 kalorija, i zbog toga je mogu jesti i dijabetičari.Prodaje se u luksuznom pakovanju, svaka kockica je posebno upakovana, a u kutiji se nalazi količina za tri nedelje.

(Espreso.rs / Zdrava Krava)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *